X-sprint, Ruunaa

X-sprint Ruunaa 17.9.2005

Kilpailuun valmistautumista häiritsi sekä Mikaa että Jania muutamia päiviä vaivannut flunssa, mutta edellisenä iltana Ruunaalle saapunut parivaljakko starttasi kilpailuun haaveena X-sprint -sarjan kokonaiskilpailun voiton uusiminen. Välppäysvaiheesta päällimmäisenä mieleen jäi kohtuullisen ahtaassa tilassa tapahtunut karttojen piirto-operaatio.

1. osuus: suunnistus ja uinti

Kilpailuun startattiin Endurance Questia muistellen pelastusliivien kanssa, sillä ensimmäinen osuus sisälsi viileydestä (lämpötila +4) huolimatta kaksi vesistön ylitystä. Ensimmäiseen ylitykseen saavuttaessa olimme pääjoukon hännillä sijalla seitsemän. Ylityksen jälkeen jouduimme antamaan hieman periksi kärkijoukkueille pehmeän alustan ja koleuden hidastaessa matkantekoamme. Toisen ylityksen jälkeen vaihtoon saapuessamme olimme sijalla seitsemän. Vaihdossa saimme kuivaa vaatetta päälle ja matkanteko jatkui kärkeä kiinni ajaen.

2. osuus: melonta ja juoksu

Melontaosuus alkoi kapealla jokiosuudella, jonka aikana saimme kolme edellämme ollutta joukkuetta kiinni ja Vasikkalahden lyhyen kanootinkanto-osuuden jälkeen olimme nousseet kilpailun kolmosiksi. Tämän jälkeen matka jatkui Paasikosken kautta Haapavitjalle. Haapavitjan riippusillalla olevalta huoltoryhmältämme saimme ohjeen: ”Keskeltä ja kovaa ajoo!”. Allaolevasta kuvasta voi nähdä, mikä oli hieman kokemattoman parivaljakon kohtalona…

Hiiltomiehet uimassa

Takaisin normaaliin melontarytmiin päästyämme olimme pudonneet viidennelle sijalle. Huuhkajanvaaralle melottuamme olimme ohittaneet muutaman joukkueen, ja kramppaavilla pohkeilla suoritetun laskeutumistehtävän jälkeen jatkoimme melontaa jälleen kisan kolmosina. Muutaman minuutin melonnan jälkeen ohitimme toisena olleen joukkueen ja jatkoimme SK Pohjantähden takaa-ajoa todella kovassa vastatuulessa. Haapavitjan kippaamisen opettamina haimme Kattilaniemen laavulta leiman Neitikoskea laskematta ja saavuimme retkeilykeskuksen lentopallokentälle yllätystehtävään ja huoltoon toisella sijalla.

3. osuus: pyöräily

Pyöräilyyn lähdimme noin viiden minuutin takaa-ajoasemista, ja osuudella oli todella paljon erittäin liukkaita pitkospuita. Reilun puolen tunnin pyöräilyn jälkeen saimme SK Pohjantähden joukkueen kiinni ja siirryimme samalla kilpailun kärkipaikalle. Tämän jälkeen matka jatkui näköetäisyydellä aina viimeisen rastin läheisyyteen asti. Viimeisen rastin löytäminen oli todella kovan työn takana ja noin 15 minuutin harhailun jälkeen löysimme viimein rastille vievän polun. Rastin lopulta löydettyämme kuulimme läheiseltä soutuveneylityspaikalta sen verran paljon kuhinaa, että päätimme valita kiertoreitin maaliin. Matkan puolivälissä tavoitimme kuin ihmeen kaupalla SK Pohjantähden joukkueen ja tuikkasimme samantien itsemme takaisin keulapaikalle. Tätä seuranneen pitkospuuosuuden Mika ajoi ”hullunraivolla” ja onnistuimme saamaan hieman eroa. Viimeisen ylämäen nousimme yhteistyöllä ja maalissa saimme ihmetellä mitä kaikkea voitokkaan kisan aikana oli tapahtunutkaan. Kisa oli hyvä opetus siitä, että koskaan ei saa luovuttaa: kisa on todellakin ohi vasta maalissa.

Banketti

Palkintojenjaon jälkeen osa joukkueista jatkoi iltaansa ”pöydissä istuen”, mutta hiiltomies-kaksikko vetäytyi tavoista poiketen yöpuulle hyvissä ajoin.

-Jani

Tulokset

1 Hiiltomiehet, Jani Peltotalo Mika Häkkinen 6.24.39
2 SK Pohjantähti, Panu Hyvönen Janne Juntunen 6.25.54 +1.15
3 Vokant Team Ironman, Petteri Lepistö Petteri Mustonen 6.28.43 +4.04
4 JS-profiili, Kari Varis Mikko Auvinen 6.54.11 +29.32
5 KIEPPI, Juho Kettunen Timo Varis Juho 7.05.20 +40.41
6 KarSu, Mika Okkonen Jaakko Leppänen 7.14.21 +49.42

http://www.x-sprint.com/tulokset/xsprint_2005_ruunaa_tulokset.htm