Hiiltomiehet Adventure 2019 oli menestys!

Hiiltomiehet Adventure 2019 käytiin la 13.7. aurinkoisessa Taidekaupunki Mänttä-Vilppulassa. Tapahtuma onnistui hienosti, kilpailijat olivat tyytyväisiä ja järjestävät saivat heti lukuisia kyselyitä ensi vuoden ajankohdasta.

Kisakireet-sarjassa oli 9 joukkuetta, joista nopein suoritti tehtävät reiluun seitsemään tuntiin. Viimeisinkin joukkue saatiin maaliin alle 12 tunnissa, ja heilläkin oli hymy herkässä! Rento-sarjassa oli tasaista, voittajajoukkue “Puuppola rules äijät” käytti aikaa 2.17.30, toiseksi tullut sekapari “Rinnetien Rennot” 2.25.2 ja kolmas kokonaisajoissa oli tyttöpari “Kolhon kovimmat” ajalla 2.32.03. Kaikki tulokset: http://www.hiiltomiehet.com/wp-content/uploads/2019/07/hma_tulokset.pdf

Järjestelytoimikunta haluaa kiittää lämpimästi kaikkia osallistujia, aivan mahtavaa, että saimme osallistujia pitkänkin matkan takaa liikenteeseen kiireisenä kesäviikonloppuna! Korvaamaton talkooapu saatiin Vilppulan Eteläiset Kylät ry:ltä, kahvio toimi hienosti, ruoka maistui, ja rastivalvojat tekivät pitkää päivää. Iso kiitos! Kilpailijoille tarjottua keittoa ei oltaisi saatu aikaiseksi ilman lounaskahvila Miinan tukea ja taitavaa keiton keittäjää. Keittoaineksia tarjosivat Noutotila Niittymäki, Perunatila Tulijoki Ruovedeltä sekä Luomutila Peltola. S-Market Mänttä mahdollisti kahvion toiminnan ja Kisakireet-sarjassa oltiin tyytyväisiä suklaiseen yllätykseen ennen suunnistustehtävää.

Taidekaupunki Mänttä-Vilppula osoitti myötämielisyytensä tapahtumien järjestämiseen paikkakunnalla, kaikki toimi joustavasti ja järjestelyinto tuntui tarttuvan kaupungin väkeenkin. Vilppulan urheilutalo ja -kenttä loivat huikeat puitteet, ilman näitä kisaa ei olisi voitu viedä tämän kaltaisena läpi. Serlachius Museoilta saimme vapaaliput näyttelyihin kaikille osalllistujille sekä tukea Questien järjestämiseen. Erityisesti Gösta-museon pihalla nähtiin kiireisiä osallistujia, joita museovieraat ihmettelivät.  

Rento-sarjan lähtö klo 11 oli tavallista juhlavampi kun Vilppulan Mieslaulajat ottivat stadionin haltuun Maamme-laululla juuri ennen h-hetkeä. Upea esitys, lämmin kiitos Mieslaulajille!

Jokainen joukkue saatiin palkittua. Palkinnoista kiitokset kuuluvat paikallisille yrittäjille. Kisakireet-sarjassa voittajat saivat vilppulalaisen HJT-Holzin lämpöpuusta tehdyt upeat kukkalaatikot. Kukat laatikoihin järjestyivät Taidekaupungin ja mänttäläisen Puutarha-Peten tuella. Palkintoja tarjosivat ja tapahtumaa tukivat lisäksi Lähitapiola Pirkanmaa, Koivulahden Rapukartano, Paperplast ja Rauhalammin mansikkatila.
Viimeisenä tehtävänä kummassakin sarjassa oli eristelevyn päällä uinti Vilppulankosken yläjuoksulla, Rento-sarja suoritti tehtävän myötävirtaan, Kisakireet luonnollisesti vastavirtaan. Elämyksen tarjosivat Finnfoam Oy, ja Vilppulan Veneilijät, jolta saimme käyttöön höyrylaiva Kotvion pelastusliivit. Lumometsän Tupa antoi veneensä rastivalvojien työvälineeksi ja kisailijat juoksivat rantaan tuvan pihapiiristä.
Tapahtumaa tukivat osaamisellaan myös Mäntän Seudun Eräpirkat ja Ursprungsland Biathlon Team.
Kokonaisuudessaan tapahtumasta jäi aurinkoinen mieli sekä osallistujille että järjestäjille. On jo lähes pakko alkaa suunnittelemaan ensi vuotta…Tapaamisiin!

Kilpailusivut: http://www.hiiltomiehet.com/kilpailut/hiiltomiehet-adventure-2019/

Kisakuvia:

https://photos.app.goo.gl/mV5RRuSBWJ67nRJt5

Alla tunnelmia kisasta ja linkki lisäkuviin, kuvaajana Timo Lehtinen:

https://www.icloud.com/sharedalbum/#B19J0DiRHGNqAwx